Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

На Чернігівщині повідомлено про підозру «вору в законі»

    

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру «вору в законі» на прізвисько «Камо Московський» за фактом поширення злочинного впливу в суспільстві особою у статусі «вора в законі» (ч. 3 ст. 255-1 КК України), та фактом незаконного придбання, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів з метою збуту у місці тимчасового тримання іноземців (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства,  58-річний уродженець Грузії, який нелегально потрапив до України з Російської Федерації, перебував у пункті тимчасового тримання іноземців (ПТТІ) в с. Розсудів Чернігівського району, куди він був поміщений після затримання в січні минулого року. Маючи статус суб’єкта підвищеного злочинного впливу — «вора в законі», він встановив і поширив свій злочинний вплив на території закладу.

Зокрема, взяв на себе повноту неформальної влади, запровадив правила поведінки у відповідності до «воровських законів» та забезпечив їх дотримання особами, які утримувалися ПТТІ, вирішував конфліктні ситуації, які виникали між особами з позицій кримінальних «законів» та «понять», здійснював контроль так званого «общака» — надходження та розподілу матеріальних благ і грошових коштів здобутих злочинним шляхом.

Окрім того «вор у законі» забезпечив надходження та організував схему незаконного збуту наркотичних засобів на території ПТТІ.

З метою викриття злочинної діяльності за місцем перебування вказаної особи проведені обшуки, під час яких виявлено заборонені речовини.

Наразі тривають необхідні слідчі дії та підготовка матеріалів для обрання підозрюваному запобіжного заходу.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 971