Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

Колишнього інспектора установи виконання покарань засуджено за збут наркотичного засобу

   

Новгород-Сіверським районним судом ухвалено обвинувальний вирок, яким засуджено колишнього інспектора відділу режиму і охорони Державної установи «Новгород-Сіверська установа виконання покарань (№31)» за спробу здійснити збут наркотичного засобу засудженому.

Згідно з рішенням суду, співробітник установи виконання покарань придбав та зберігав наркотичний засіб – канабіс з метою його збуту особі, що утримувалася в ДУ «Новгород-Сіверська установа виконання покарань (№31)».

У подальшому у січні 2021 року правоохоронець, заступивши на чергування, захопив із собою канабіс щоб його продати одному з ув’язнених. Однак, завершити злочинний умисел інспектору не вдалося, оскільки він був викритий  працівниками правоохоронного органу.

Державне обвинувачення у судовому розгляді забезпечено прокурорами Чернігівської обласної прокуратури.

Ураховуючи те, що особа беззаперечно визнала свою вину, щиро покаялася, активно сприяла під час досудового розслідування судом призначено обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі строком  на 5 років та звільнено від його відбування з іспитовим строком у 2 роки. 

Крім того, обвинувачений звільнений з правоохоронного органу.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 923