Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2021

Апеляційним судом ухвалено вирок, яким за крадіжку та розбійний напад неповнолітнього засуджено до 5 років позбавлення волі

     

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду за скаргою заступника керівника обласної прокуратури скасувала в частині призначеного покарання вирок одного з місцевих судів області.

Вироком суду першої інстанції неповнолітньому жителю Корюківського району за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 та ч. 3 ст. 187 КК України (таємне викрадення чужого майна та розбійний напад, вчинені за попередньою змовою групою осіб та поєднані з проникненням у житло та інше приміщення) призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України (призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом) у виді 5 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від його відбування з випробуванням.

У судовому засіданні підтверджено, що на початку лютого 2020 року,    16-річний обвинувачений, діючи за попередньою змовою з дорослим співучасником, з корисливих мотивів, незаконно проникли у приміщення однієї з сільрад Сосницького району, звідки викрали комп'ютерну техніку та мобільні телефонии на загальну суму понад 6 тис. грн., та з розташованого на території вказаної будівлі складу ТОВ «Нова Пошта» викрали 71 відправлення на суму понад 34 тис. грн. Через 5 днів, не зупинившись на досягнутому, зловмисники, перебуваючи на території Новгород-Сіверського району, озброївшись пневматичним пістолетом та шматком металевої труби, проникли на територію домоволодіння місцевого мешканця, після чого здійснили напад на останнього із застосуванням фізичного насильства.

Під час апеляційного розгляду прокурором доведено невідповідність призначеного місцевим судом покарання ступеню тяжкості кримінальних правопорушень та особи обвинуваченого.

Апеляційний суд погодився з доводами сторони обвинувачення та засудив винного до 5 років позбавлення волі.
Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 857