Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2021

Вручено підозру громадянину, який пропонував неправомірну вигоду начальнику районного відділу поліції

       

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури мешканцю м. Прилуки повідомлено про підозру у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 3 ст. 369 КК України (Пропозиція надання неправомірної вигоди службовій особі за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища).

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів установлено, що громадянин запропонував надати начальнику Прилуцького районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області неправомірну вигоду за те, щоб той не вживав заходів для викриття злочинної діяльності під час крадіжок нафти-сирцю зі сховищ, які розташовані на території Прилуцького району, та забезпечив у подальшому безперешкодне транспортування зловмисниками викраденої нафти. За кожен епізод крадіжки нафти та її вільне транспортування підозрюваний пропонував очільнику райвідділу поліції неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США.

Наразі тривають необхідні слідчі дії, зокрема санкціоновані обшуки, а також готуються матеріали для обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 895