Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2021

Заступник керівника обласної прокуратури спільно з працівниками Офісу Омбудсмана провели особистий прийом в’язнів у Чернігівському СІЗО

   

19 квітня заступник керівника обласної прокуратури Владислав Грюк  спільно з регіональними представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Іриною Жмакою та Аллою Лепехою відвідали державну установу «Чернігівський слідчий ізолятор», здійснили особистий прийом ув’язнених і засуджених.

Захід здійснено в порядку реалізації Меморандуму про співпрацю між Генеральним прокурором та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

Під час спілкування з особами, які тримаються в слідчому ізоляторі, їм роз’яснено вимоги законодавства про попереднє ув’язнення, кримінального, кримінально-виконавчого кодексів. В’язням надано відповіді на питання, що їх цікавлять.

За інформацією, отриманою від ув’язненого, в одній з камер виявлено заборонені для користування в’язнями предмети, що свідчить про недостатній рівень додержання режимних вимог в установі.

Керівництву СІЗО вказано на відсутність належної організації роботи на вказаному напрямку, готується документ реагування.

Довідково: державна установа «Чернігівський слідчий ізолятор» - установа попереднього ув’язнення для тримання осіб, щодо яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою або до яких застосовано тимчасовий чи екстрадиційний арешт.    Планове наповнення установи становить 375 осіб, наразі тримається 372 в’язні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1000