Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2021

8 років 6 місяців позбавлення волі за розбійний напад на пенсіонерку

   

Козелецькою окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні про вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з насильством, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу, та  поєднаним з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).

Під час судового засідання прокурором доведено, що 3 серпня минулого року в с. Савин Козелецького району  неодноразово судимий за майнові злочини мешканець цього ж району, з метою протиправного збагачення, проник до житла 82-річної місцевої жительки. Погрожуючи застосуванням насильства, приставляючи ножа до шиї та ноги потерпілої, зловмисник заволодів 300 гривнями, що належали пенсіонерці. Після чого зник з місця події.

Незважаючи на те, що вказана особа свою вину не визнала, суд проаналізувавши надані стороною обвинувачення докази, визнав її винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.187 КК України.

Вироком Козелецького районного суду Чернігівської області підсудному  призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі. Враховуючи, що він був раніше засуджений за скоєння інших кримінальних правопорушень і не відбув частину покарань, суд призначив йому остаточне покарання за сукупністю вироків у виді позбавлення волі на строк 8 років 6 місяців з конфіскацією майна.

На даний час вирок не вступив в законну силу.

За матеріалами Козелецької окружної прокуратури

 

кількість переглядів: 953