Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2021

У Чернігівській обласній прокуратурі відбувся семінар за участі регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

     

 

У Чернігівській обласній прокуратурі 28 квітня пройшов навчальний семінар у режимі відеоконференції на тему: «Шляхи удосконалення організації роботи з розгляду звернень, у тому числі в порядку кримінального процесуального законодавства, особистого прийому в органах прокуратури».

Захід відбувся за участі регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області Ірини Жмаки, працівників Чернігівської обласної прокуратури, керівників окружних прокуратур, їх заступників та прокурорів.
Відкрив семінар керівник обласної прокуратури Сергій Василина. Він зазначив, що для нього, як для керівника, питання своєчасного та якісного розгляду звернень громадян є дуже важливим. Тому на даний час використовуються усі сучасні системи, за допомогою яких громадяни можуть звернутися до органів прокуратури. Також керівник прокуратури наголосив на трьох важливих функціях: правозахисній, інформативній та комунікаційній, які сьогодні виконує Інститут звернень громадян у державі.

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області Ірина Жмака презентувала щорічну доповідь Уповноваженого ВРУ з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2020 рік.

«У 2020 році до Уповноваженого надійшло 48169 звернень громадян, що на 40% більше аніж у 2019 році. Із загальної кількості повідомлень про порушення прав людини 16472 звернень стосувались порушення права на інформацію та на звернення до суб’єктів владних повноважень. Так, розгляд звернень громадян здійснювався формально, порушувалось право ознайомлюватись з матеріалами перевірки за зверненнями, відповіді на звернення надавалися з порушенням строків».
Про особливості здійснення прокурорами особистого прийому ув’язнених та засуджених у місцях несвободи, особливості розгляду і вирішення заяв про кримінальні правопорушення, а також клопотань під час досудового розслідування, поінформували інші учасники семінару.

Також під час заходу обговорено судову практику вирішення справ про оскарження дій (бездіяльності) органів державної влади, їх посадових і службових осіб під час розгляду звернень громадян.

Підводячи підсумки семінару керівник Чернігівської обласної прокуратури, висловив подяку усім виступаючим за змістовну та важливу інформацію, що обов’язково буде використана у роботі органів прокуратури зі зверненнями громадян.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 783