Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2021

Прокуратура змусила підрядну організацію встановити трирічну гарантію на ремонт дороги в Бахмацькому районі

     

Органи прокуратури Чернігівської області через суд зобов’язали підрядну організацію  внести зміни до договору будівельного підряду та встановити трирічну гарантію на виконаний ремонт доріг у Бахмацькому районі.

Встановлено, що Батуринська міська рада уклала із фізичною особою-підприємцем, що  спеціалізується на будівництві та ремонті автомобільних доріг, 4 договори на поточний ремонт асфальтобетонного покриття в населених пунктах Бахмацького району загальною вартістю майже 800 тис. гривень, які виконані.

Однак, у порушення чинного законодавства, сторони включили у договір істотну умову щодо гарантійного строку по капітальному ремонту дороги тривалістю 1 рік, тоді як, згідно із вимогами Державних будівельних норм, мінімально допустимий строк експлуатаційної придатності асфальтобетонного покриття автомобільної дороги складає 3 роки. 

З метою захисту інтересів держави і громади, а також попередження розтрати додаткових бюджетних асигнувань на повторний ремонт автомобільної дороги, прокуратура заявила до суду 4 позовні заяви про зобов’язання внести відповідні зміни до зазначених договорів шляхом встановлення гарантійного трирічного терміну виконаних робіт.

Лише після прийняття судом справи до провадження за позовами прокурора замовник робіт та підрядник у добровільному порядку уклали додаткові договори, визначивши гарантії надійності та якості наданих послуг протягом 3 років з моменту підписання відповідного акту приймання-передачі виконаних підрядних робіт.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 970