Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2021

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно учасників злочинної групи, які планували розбійний напад на житло лісничого, скеровано до суду

      

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно учасників злочинного угрупування, які в березні поточного року планували здійснити розбійний напад на житло лісничого у Ніжинському районі (ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263, ст 257 КК України).

У ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що учасники озброєної злочинної групи – банди (мешканці Київської області) ретельно готувалися до скоєння злочину, певний час збирали інформацію про потерпілого, його спосіб життя, підготували транспортний засіб та знаряддя нападу, розподілили ролі. Під час нападу на помешкання лісничого та безпосередньо після нього усіх учасників банди  було затримано.

Скоординовані дії правоохоронців допомогли вберегти здоров’я та майно господарів будинку.

Санкція ч. 4 ст. 187 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.
    
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 821