Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2021

Прокуратурою вживаються заходи щодо захисту прав іноземців, які утримуються в місцях несвободи

   

Обласною прокуратурою приділяється постійна увага питанням додержання міграційного законодавства, забезпечення прав громадян інших держав під час тримання в місцях несвободи, зокрема у Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, ДМС України (далі – ПТПІ).

Забезпечено проведення регулярних перевірок у ПТПІ працівниками Чернігівської окружної та обласної прокуратур, на виявлені порушення вносяться документи реагування.

З початку поточного року виявлено факти тримання в установі громадянина Республіки Узбекистан та трьох громадян Ісламської Республіки Афганістан, в тому числі неповнолітню особу, без дотримання необхідних вимог закону. На усунення порушень прав осіб керівнику пункту внесено документи реагування за результатами розгляду яких права іноземців поновлено, їх звільнено з установи.

Додержання вимог законодавства України та міжнародних нормативно-правових актів в місцях несвободи і надалі залишається пріоритетом у діяльності обласної  прокуратури.

Довідково: до пунктів тимчасового перебування іноземців ДМС України поміщаються за рішенням суду іноземці, особи без громадянства, щодо яких судом прийняте рішення про примусове видворення з території України. Утримання особи в ПТПІ не є заходом покарання, а виключно адміністративним заходом, спрямованим на подальше виконання рішень про примусове видворення з України осіб, що не виконали судового рішення про примусове повернення. Чернігівський ПТПІ функціонує з 2008 року, розташований в с. Розсудів Чернігівського району, розрахований на тримання 236 осіб, наразі в ньому перебуває 54 особи.


Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 952