Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2021

Обласною прокуратурою забезпечено участь у розгляді апеляційним судом скарги захисника засудженого, якому скасовано іспитовий строк

         

Працівники обласної прокуратури, виконуючи функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, забезпечили участь у розгляді Чернігівським апеляційним судом скарги захисника засудженого, якому скасовано звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Як вбачається, у 2019 році мешканця м. Чернігова було засуджено за  ч. 1 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) до покарання у виді 3 років обмеження волі. При цьому суд визнав за можливе звільнити його від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки, поклав  ряд обов’язків, серед яких – періодично з’являтися для реєстрації до підрозділу з питань пробації.

Легковажно ставлячись до виконання судового рішення, упродовж     2020-2021 років засуджений 8 разів не з’явився до підрозділу пробації, у зв’язку з чим Новозаводський районний суд м. Чернігова у березні поточного року  скасував іспитовий строк та прийняв рішення про направлення його для відбування покарання.

Вказане рішення в апеляційному порядку оскаржив захисник засудженого, який разом із своїм підзахисним у судовому засіданні наводили доводи щодо «поважності» причин неявок останнього: відсутність коштів, переляк з приводу можливості захворіти на невиліковну хворобу, відсутність мобільного зв’язку тощо.

Завдяки належній аргументації прокурором у суді доведено нікчемність аргументів сторони захисту, апеляцію залишено без задоволення, рішення суду першої інстанції – без змін. Невдовзі засуджений буде направлений для відбування реальної міри покарання до місць обмеження волі.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратри

кількість переглядів: 956