Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2021

Апеляційний суд посилив покарання раніше судимій жінці, яка обкрадала односельців

     

Вироком Чернігівського апеляційного суду від 17.05.2021 задоволено апеляційну скаргу заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури, подану на вирок Коропського районного суду від 27.01.2021 відносно мешканки с. Вільне, яка обвинувачувалася у тому, що з жовтня по грудень минулого року  викрадала майно своїх односельців, у тому числі проникаючи до їх осель.

Судом апеляційної інстанції встановлено, що обвинувачена, вийшовши з місць позбавлення волі через 6 місяців, знову взялась за вчинення майнових злочинів.

У судовому засіданні обвинувачувана пояснювала свою злочинну поведінку відсутністю роботи у селі.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора, що визначена місцевим судом міра покарання за п’ять епізодів злочинів, у тому числі тяжких, розміру спричиненої та не відшкодованої шкоди потерпілим, негативних характеристик за місцем проживання, а також вчинення нового умисного злочину, вже будучи на лаві підсудних, у виді 3 років позбавлення волі із звільненням від його відбування з випробуванням є занадто м’якою.

Задовольняючи апеляційну скаргу прокурора, апеляційний суд призначив обвинуваченій остаточне покарання за ч.ч. 2 та 3 ст. 185 КК України (крадіжка поєднана з проникненням у житло, вчинена повторно) у виді 3 років позбавлення волі, яке засуджена повинна відбути реально у місцях неволі.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 882