Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2021

За позовом прокурора нарахують та виплатять допомогу випускникам Городнянського ліцею з числа дітей-сиріт

      

Ювенальними прокурорами Чернігівської окружної прокуратури виявлено двох випускників Городнянського ліцею із числа дітей-сиріт, які після закінчення закладу освіти у 2020 році не отримали одноразову грошову допомогу, передбачену ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування». Розмір допомоги – шість прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.

З метою відновлення законності та як наслідок реалізації державних гарантій у сфері охорони дитинства, прокуратура звернулася до суду з позовом на захист інтересів держави шляхом поновлення прав дітей вказаної категорії.

Чернігівським окружним адміністративним судом підтверджено правомірність позиції прокурора та задоволено позов, зобов’язавши відповідача нарахувати і виплатити одноразову грошову допомогу в сумі 12 608 грн, кожному випускнику.

З початку року розглянуто вже три позови прокурорів у зв’язку з невиплатою навчальними закладами зазначеної допомоги випускникам закладів освіти. У 2020 році за наполягання ювенальних прокурорів в судах задоволено 12 таких позовів в інтересах 21 випускника на загальну суму 238 тисяч гривень.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 867