Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2021

Прокуратура звернулася з позовом до суду про повернення земельної ділянки у прибережній смузі р. Дніпро у власність держави

     

У 2018 році у порушення вимог Земельного та Водного кодексів, у приватну власність фізичній особі для ведення садівництва відведено земельну ділянку площею 0,12 га на території Мньовської сільської ради Чернігівського району в межах прибережної захисної смуги річки Річище.

Річище є протокою (рукавом) річки Дніпро і відповідно до вимог Водного кодексу України відноситься до земель водного фонду.
Відповідно до вимог ст.ст. 85, 88 Водного кодексу України, ст.ст. 60, 61, 84 Земельного кодексу України надання земель прибережної захисної смуги у приватну власність, в тому числі для ведення садівництва заборонено.

Нормами Земельного Кодексу України (ст. 22) передбачено, що для ведення садівництва передаються у власність громадян виключно землі сільськогосподарського призначення, а не землі водного фонду.

Ураховуючи протиправне вибуття з власності держави вказаної земельної ділянки обласна прокуратура звернулася з позовом в інтересах Чернігівської обласної державної адміністрації до Чернігівського районного суду про визнання незаконним та скасування наказу Головного управління Держгеокадастру в області, скасування рішення про державну реєстрацію та повернення земельної ділянки.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 914