Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2021

В Чернігові викрито діяльність псевдо реабілітаційного центру, в якому незаконно утримували нарко- та алкозалежних осіб. ФОТО

      

В Чернігові 18 травня завдяки скоординованим діям прокурорів Чернігівської обласної прокуратури та поліції викрито діяльність псевдо реабілітаційного центру для нарко- та алкозалежних осіб.

Організатори злочинної схеми в одному з будинків у м. Чернігові, обладнаному металевими гратами на вікнах та дверях, незаконно проти волі утримували нарко- та алкозалежних мешканців Чернігова та області з метою отримання прибутку від їх родичів.
Попередньо установлено, що центр не є медичним закладом,  лікуванням утримуваних ніхто не займався, а до них самих застосовувались заходи фізичного та психологічного впливу.

Документування злочинних дій проводиться у рамках кримінального провадження  за ч. 3 ст. 146 КК України (Незаконне позбавлення волі, або викрадення людини, вчинене організованою групою).

Наразі за ст. 208 КПК України затримано четверо осіб, причетних до організації злочинної схеми, у тому числі організаторів.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Чернігівській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 838