Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2021

Прокурором у суді доведено незаконну передачу у користування приватних осіб 250 га земель державного підприємства

        

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов прокурора про визнання недійсними договору, за яким у Ніжинському районі у користування приватного суб’єкта господарювання фактично безоплатно передано особливо цінні земельні ділянки площею 250 га державного науково-дослідного підприємства, що відноситься до сфери управління Національної академії аграрних наук України.

Прокурором доведено в суді, що між сторонами формально укладено договір про спільну діяльність щодо обробітку земель, який фактично є удаваним, оскільки укладено з метою приховування правовідносин, пов'язаних з орендою землі, що не відповідає вимогам чинного законодавства.

Аналізуючи умови оспорюваного правочину установлено, що за його умовами приватний суб'єкт господарювання безоплатно отримував у користування земельні ділянки науково-дослідних полів та зібраний з них урожай.

Крім цього, прокурором доведено, що при укладенні оспорюваного правочину не отримано згоду Національної академії аграрних наук України, що стало додатковою підставою для визнання його недійсним.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 948