Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2021

До місцевого бюджету стягнуто майже 120 тис. грн. збитків, завданих забрудненням атмосферного повітря

       

За принципової позиції Чернігівської окружної прокуратури в порядку виконання судового рішення Господарського суду Чернігівської області до місцевого бюджету надійшло майже 120 тис. грн. збитків, завданих забрудненням атмосферного повітря.

Підставою для звернення Чернігівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської міської ради до суду з позовом про відшкодування  збитків, заподіяних в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, на суму майже 120 тис. грн., стали матеріали перевірки Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Установлено, що одним із підприємств м. Чернігова здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від газової котельні за відсутності дозволу на такі викиди.

Реагуючи на вказане порушення, Чернігівською місцевою прокуратурою в лютому 2020 року подано до Господарського суду Чернігівської області позовну заяву в інтересах держави в особі Чернігівської міської ради до зазначеного підприємства, яка нині задоволена.

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

кількість переглядів: 878