Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2021

До чоловіка, який зарізав свого семирічного сина, застосують примусові заходи медичного характеру

      

Ухвалою Чернігівського районного суду задоволено клопотання ювенального прокурора про застосування примусових заходів медичного характеру відносно 31-річного мешканця м. Прилуки за вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті малолітньої дитини).

У ході судового розгляду встановлено, що 2 серпня 2020 року підозрюваний на полі поблизу 126-го кілометру автошляху «Київ-Чернігів-Нові Яриловичі» у напрямку с. Скорінець Чернігівського району заподіяв своєму 7-річному сину не менше 106 ударів кухонним ножем та 8 ударів тупим предметом в область обличчя, шиї, тулубу, верхніх та нижніх кінцівок, внаслідок чого хлопчик помер на місці події.

Згідно з висновком судово-психіатричної експертизи, підозрюваний на час вчинення вбивства не міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними (перебував у стані неосудності). За своїм психічним станом він становить значну суспільну небезпеку для оточуючих.

Після набрання ухвалою суду законної сили громадянин буде госпіталізований до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом. На час апеляційного оскарження вказаного рішення суду останній перебуватиме в КНП «Чернігівська обласна психіатрична лікарня».

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1785