Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2021

У Чернігівській обласній прокуратурі обговорили питання протидії злочинним проявам проти журналістів та перешкоджання їх діяльності

        

У вівторок 1 червня в Чернігівській обласні прокуратурі відбулася зустріч першого заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури Філіпа Бєликова з представниками неурядових організацій та засобів масової інформації регіону, на якій обговорено проблематику протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно журналістів, зокрема щодо перешкоджання їх професійній діяльності на Чернігівщині.

У заході взяли участь представники обласної прокуратури, ГУНП в Чернігівській області, ГО «Інститут масової інформації», обласної організації Національної спілки журналістів України, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, неурядових громадських організацій, місцевих телеканалів, Інтернет-видань та друкованих ЗМІ.

Учасники обговорили проблемні питання в організації розслідування кримінальних проваджень щодо перешкоджання журналістській діяльності в регіоні, взаємодію правоохоронних органів, представників неурядових організацій та засобів масової інформації.

Як зазначив у ході зустрічі Філіп Бєликов, дотримання прав журналістів, законність під час проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях про правопорушення стосовно журналістів - є одним із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури. Його ефективність може бути забезпечена шляхом скоординованих спільних дій правоохоронців, громадськості та ЗМІ.

За результатами робочої зустрічі визначено подальші заходи, спрямовані на підвищення якості та оперативності роботи правоохоронної системи та розвитку сталої співпраці усіх зацікавлених сторін у сфері захисту прав журналістів. Зокрема намічено необхідні кроки для взаємодії міжвідомчої робочої групи та представників громадськості і ЗМІ щодо протидії кримінальним правопорушенням, спрямованим проти журналістів та перешкоджанню їх діяльності.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури


кількість переглядів: 732