Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2021

Прокуратура повертає незаконно приватизовані землі в межах пам’ятки археології у державну власність

   

Рішенням Чернігівського районного суду Чернігівської області задоволено позов Чернігівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА до Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області та двох фізичних осіб про витребування земельних ділянок загальною площею 2 га, розташованих поблизу смт Седнів Чернігівського району, у державну власність.

Прокуратурою доведено у суді, що надана у приватну власність земельна ділянка площею 2 га знаходиться в межах пам’ятки археології  – поселення «Підкова». Відтак передача її у приватну власність без погодження із спеціально уповноваженим органом у сфері охорони культурної спадщини є порушенням вимог діючого законодавства.

Окрім того, зазначена ділянка знаходиться у межах прибережної захисної смуги водного об’єкту, та використовувалася місцевими жителями як пасовище. Однак  на підставі наказу Держгеокадастру вона передана у приватну власність громадянина, який відчужив її на користь третьої особи.
    
За інформацією Чернігівської  окружної прокуратури

кількість переглядів: 822