Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2021

Заробив на продажі коноплі і отримав 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна

    

Вироком Чернігівського апеляційного суду від 31.05.2021 задоволено апеляційну скаргу прокурора, подану на вирок Менського районного суду від 10.02.2021 відносно мешканця с. Куковичів Корюківського району (бувший Менський район), який обвинувачувався у тому, що у 2020 році придбав, виготовив та зберігав з метою збуту, а у подальшому 28.09.2020 та 30.09.2020 збув 270 г каннабісу, отримавши за це 15 тис. грн. Крім того, під час обшуку за місцем проживання обвинуваченого виявлено та вилучено ще майже 800 г каннабісу.

Судом апеляційної інстанції встановлено, що обвинувачений, не маючи постійного місця роботи, діючи умисно, вирішив поліпшити своє матеріальне становище шляхом збуту наркотичного засобу – каннабіс.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора, що визначена місцевим судом міра покарання за придбання, виготовлення, зберігання з метою збуту та збуту (двічі) особливо небезпечного наркотичного засобу у великих розмірах, не зважаючи на молодий вік обвинуваченого та відсутності попередніх судимостей, у виді 5 років позбавлення волі із звільненням від його відбування з випробуванням є занадто м’якою.

Задовольняючи апеляційну скаргу прокурора, апеляційний суд призначив обвинуваченому покарання за ч. 2 ст. 307 КК України (придбання, виготовлення, зберігання з метою збуту та збуту особливо небезпечного наркотичного засобу у великих розмірах, вчиненого повторно) у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного обвинуваченому майна, яке засуджений повинен відбути реально у місцях неволі.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 760