Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

Обласною прокуратурою перевірено стан додержання прав в’язнів на працю

       

На виконання планових заходів обласною прокуратурою здійснено перевірки додержання законодавства і прав засуджених та ув’язнених, які тримаються в установах Державної кримінально-виконавчої служби України в області, під час залучення до суспільно корисної праці.

За результатами перевірок, проведених за участі спеціалістів контролюючих органів, у діяльності адміністрацій установ попереднього ув’язнення та виконання покарань, суб’єктів господарювання, які залучають працю осіб, що відбувають покарання у місцях позбавлення волі, виявлені численні порушення законодавства.

Зокрема, один з підприємців, який використовував працю засуджених державної установи «Менська виправна колонія (№  91)», безпідставно не здійснив виплати заробітної плати за 2 місяці. За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України.

Також, адміністрацією зазначеної виправної колонії без оформлення необхідних документів використовувалася праця засуджених, яким оплата  виконаної роботи не здійснювалася. Зазначені обставини та законність дій працівників установи перевіряються у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 172 КК України.

Крім того, у діяльності установ виявлені порушення законодавства  щодо охорони праці, на усунення яких внесено 3 документи реагування, результати їх розгляду контролюються.
    
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 996