Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2021

Зловживання службовим становищем при нарахуванні збитків довкіллю. ФОТО

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури слідчі Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області (ч. 1 ст. 364 КК України).

В ході розслідування перевіряється, причетність посадових осіб Держекоінспекції щодо внесення недостовірних відомостей до розрахунків шкоди, завданої викидами в атмосферне повітря забруднюючих речовин. У  результаті таких дій занижувалися розміри штрафних санкцій для підприємств.

Наразі у приміщенні Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено обшуки та вилучено документи, на підставі яких здійснювалися розрахунки. Для визначення розміру завданої шкоди будуть призначені судові експертизи.

Оперативний супровід здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Чернігівській області.

Розслідування триває.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1332