Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

Набрав законної сили вирок чернігівцю, обвинуваченому у розбійному нападі на пенсіонерку 

У червні 2020 року 40-річний мешканець Чернігова, який реставрував меблі в одній з квартир міста, вирішив заволодіти майном та грошима господарів. Озброєний ножем, він вдерся до помешкання і завдав власниці квартири чотири ножових поранення. Потім заволодів грошима у сумі 17 тисяч гривень та ювелірними виробами вартістю 168 тисяч гривень. 

Вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова його визнано винним у скоєнні розбійного нападу, поєднаним з проникненням у житло і заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187 КК України ) та засуджено до покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Сторона захисту звернулася до апеляційного суду зі скаргою на вирок місцевого суду, вважаючи його занадто суворим.

 Розглядаючи скаргу захисника, Чернігівський апеляційний суд взяв до уваги та визнав слушними заперечення прокурора, яким звернуто увагу суду на те, що обвинувачений вже мав раніше проблеми із законом за що 5 років провів за ґратами, а наявні пом’якшуючі обставин (щире каяття та повернення викраденого майна), які судом першої інстанції враховано при призначенні мінімального покарання за цей злочин, істотно не знижують ступінь вини обвинуваченого у вчиненні особливо тяжкого злочину.

Чернігівський апеляційний суд, не знайшовши обставин, які свідчили б про незаконність та необґрунтованість рішення місцевого суду, вирок місцевого суду залишив без змін, а апеляційну скаргу захисника обвинуваченого – без задоволення.


Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 811