Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2021

Обласною прокуратурою перевірено стан додержання законодавства про адміністративні правопорушення працівниками поліції

       

На виконання завдання Офісу Генерального прокурора Чернігівською обласною прокуратурою здійснено перевірки додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення працівниками поліції області в частині затримання громадян, доставлення їх до органів поліції, строків та умов тримання, застосування зброї, сили та спецзасобів.

За результатами перевірок встановлені непоодинокі порушення працівниками поліції Кодексу України про адміністративні правопорушення, інших законодавчих актів.

Зокрема, виявлені факти затримання та тримання працівниками поліції громадян, безпідставного застосування заходів фізичного впливу та спеціальних засобів без складання необхідних документів, неповідомлення рідних затриманих осіб та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та інші порушення.

Задокументовано порушення законодавства щодо облаштування спеціальних приміщень поліції для тримання осіб, підданих адміністративному арешту, відсутність належних умов тримання.

На усунення порушень законодавства та притягнення до відповідальності осіб, які їх допустили, прокурорами внесено 6 документів реагування, результати розгляду яких контролюються.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 958