Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

Представники прокуратури разом з громадськими активістами намітила спільні кроки щодо збереження прибережних захисних смуг на Чернігівщині. ФОТО

У Чернігівській обласній прокуратурі за участі заступника керівника обласної прокуратури Андрія Никофорука, депутата обласної ради Галини Логвиненко, представників громадських організацій та громадських  активістів Павла Бистрова, Володимира Демиденка, Віктора Лазара, та Віталія Назаренка обговорено стан додержання на території області вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, протидії правопорушенням проти довкілля.
Учасниками зустрічі звернуто особливу увагу на питання законності використання прибережних захисних смуг, відновлення природного стану протиправно розораних заплавних луків та пасовищ. Одночасно з цим відмічено про позитивні результати спільної діяльності правоохоронців та громадських активістів з протидії таким порушенням, адже у поточному році вперше фіксується зацікавленість землекористувачів у визначенні розмірів прибережних захисних смуг річок, насамперед річки Остер, аби не допустити їх розорювання, як правило, ними самостійно здійснюється відступ з урахуванням нормативних обмежень, встановлених Водним та Земельним кодексами України.
Водночас, факти розорювання пасовищ, заплавних луків все ще продовжують мати місце. Вивчення інформації про такі випадки, що була надана та озвучена активістами безпосередньо на  брифінгу, вже розпочато.
Обговорено також питання стану збереження земель історико-культурного призначення, насамперед курганів.
- Органи прокуратури області націлені на жорстке і рішуче реагування на факти порушення вимог природоохоронного законодавства. Лише спільними зусиллями активної громадськості, що виявляє порушення, уповноважених органів державного контролю, які фіксують ці порушення та обраховують збитки, правоохоронців, які розслідують такі діяння, та прокурорів, що підтримують державне обвинувачення та звертаються до суду з відповідними позовами ми можемо забезпечити невідворотність покарання винних осіб, повне відшкодування завданих ними збитків та, як результат, збереження всіх багатств рідного краю для наступних поколінь, - підсумував результати зустрічі з активістами Андрій Никифорук.
Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 817