Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2021

120 тисяч гривень збитків на ремонті елементів благоустою в Ніжині. За службову недбалість судитимуть інженера технічного нагляду

      

За процесуального керівництва прокурорів Ніжинської окружної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за обвинуваченням у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам ( ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства у жовтні 2019 року в м. Ніжині інженер (приватний підприємець), надаючи послуги із здійснення технічного нагляду за виконанням робіт із капітального ремонту елементів благоустрою зі встановленням архітектурно-паркової композиції, несумлінно поставився до своїх службових обов’язків. Зокрема, він не перевірив якість та відповідність умовам договору елементів благоустрою (лавки та урни), що встановлювалися під час виконання робіт. Це призвело до необґрунтованого перерахування коштів, виділених із бюджету Ніжинської міської ради, на рахунок підрядника. Збитки бюджету міста склали понад 120 тисяч гривень.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 778