Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2021

Прокуратура через суд вимагає звільнити земельну ділянку закладу освіти

   

Корюківською окружною прокуратурою виявлено факт незаконної передачі у користування суб’єкту господарювання земельної ділянки закладу освіти.  

Установлено, що між одним із професійних аграрних ліцеїв області та фермерським господарством у березні поточного року укладено договір про спільну діяльність у навчально-виробничому процесі.

Відповідно до договору земельна ділянка площею 108,4 га та орієнтовною вартістю 10,1 млн. грн, яка знаходиться у розпорядженні закладу професійної освіти, передана на 10 років у користування фермерському господарству.

Разом з тим, вчинення цього правочину фактично приховало договір оренди земельної ділянки, який укладено з порушенням вимог земельного законодавства.

Корюківська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Чернігівської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області до професійного аграрного ліцею та фермерського господарства про визнання недійсним зазначеного договору та звільнення земельної ділянки.

Триває судовий розгляд.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 828