Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

Незаконні порубки лісу на 1,9 млн. грн. До суду скеровано обвинувальні акти стосовно чотирьох службових осіб одного із агролісогосподарських підприємств області

   

Чернігівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох службових осіб одного з агролісогосподарських підприємств на території колишнього Сновського району за ч. 1, ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).


Під час досудового розслідування встановлено, що зазначені особи, які обіймали посади майстрів лісу, внаслідок службової недбалості, яка виразилися у неналежному виконанні ними своїх службових обов’язків щодо забезпечення збереження лісу, допустили незаконні порубки дерев на землях підприємства невстановленими слідством особами. Ці дії заподіяли шкоду державним інтересам у розмірі 1,9 млн грн.


З метою відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінальних правопорушень, прокурором у кримінальному провадженні пред’явлено цивільні позови до підозрюваних. На їх майно за клопотанням сторони обвинувачення накладено арешти.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 1092