Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

Через невідповідність вимогам тендерної документації прокуратура вимагає визнати недійсною перемогу підприємства у конкурсі на ремонт лікарської амбулаторії в Гончарівському

   

Господарський суд Чернігівської області розпочав провадження у справі за позовом Чернігівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної аудиторської служби України до Гончарівської селищної ради Чернігівської області та фізичної особи-підприємця про визнання недійсним рішення, за яким ФОП визнано переможцем у конкурсі із закупівлі робіт з капітального ремонту системи теплопостачання сільської лікарської амбулаторії та визнання недійсним укладеного з ним, як з переможцем, договору на суму понад 772 тис. грн.

Прокуратурою встановлено невідповідність пропозиції учасника-переможця вимогам оголошення замовника про проведення закупівлі.

Зокрема, не надано документів на підтвердження наявності обладнання та матеріально-технічної бази, документів про наявність фахівців, що мають  необхідну освіту та досвід виконання відповідних робіт, позитивного відгуку про виконання аналогічних робіт Також  пропозиція не містила накладеного електронного підпису учасника/уповноваженої особи учасника процедури закупівлі чи будь-якого електронного підпису, що унеможливлює ідентифікацію підписувача та підтвердження цілісності вкладеного файлу тощо.

З урахуванням наведеного є всі підстави вважати неможливість належного, якісного та своєчасного виконання вказаним підрядником робіт з ремонту системи теплопостачання, які є вкрай необхідними для лікувальної установи. 

За таких обставин, пропозиція учасника підлягала відхиленню відповідно до ст. 14 Закону України «Про публічні закупівлі».

Ігнорування замовником вимог законодавства призвело до вжиття прокурором заходів реагування та звернення до суду з відповідним позовом.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 886