Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2021

Підтверджено законність вироку чоловіку, який заподіяв тяжкі тілесні ушкодження потерпілому, що призвели до смерті

     

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 13 липня 2021 року залишено без змін вирок Корюківського районного суду Чернігівської області, яким неодноразово судимого 40-річного мешканця м. Корюківка засуджено до 9 років позбавлення волі за заподіяння потерпілому тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок яких останній помер (ч. 2 ст. 121 КК України).

Встановлено, що у грудні 2019 року засуджений перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин умисно наніс один удар ножем в передню поверхню верхньої третини лівого стегна потерпілого, що обумовило масивну зовнішню кровотечу та призвело до розвитку гострого малокрів’я, внаслідок якого останній помер.

Як в суді першої інстанції, так і в апеляційному суді, сторона захисту наполягала на тому, що обвинувачений жодних умисних протиправних дій по відношенню до потерпілого не вчиняв, а потерпілий в ході штовханини з обвинуваченим сам собі спричинив тілесне ушкодження, а відтак просили суд кваліфікувати дії обвинуваченого за менш тяжкою статтею КК України (ч. 1    ст. 119 КК України – вбивство з необережності) та пом’якшити міру покарання.

Проте, заслухавши позицію прокурора, який наполягав на законності вироку суду першої інстанції, Чернігівський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту, визнавши її доводи необґрунтованими.

Вирок набрав законної сили. До направлення в установу виконання покарань засуджений перебуватиме під вартою.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1039