Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2021

Прокуратура зобов’язала через суд підрядну організацію встановити трирічну гарантію на ремонт доріг на Куликівщині

  

 Установлено, що Куликівська селищна рада уклала із фізичною особою-підприємцем, що спеціалізується на будівництві та ремонті автомобільних доріг, три договори на поточний ремонт асфальтобетонного покриття в населених пунктах колишнього Куликівського району загальною вартістю майже 300 тис. гривень, які наразі виконані.

Однак, у порушення чинного законодавства, сторони включили у договір істотну умову щодо гарантійного строку по капітальному ремонту дороги тривалістю 1 рік, тоді як згідно із вимогами Державних будівельних норм мінімально допустимий строк експлуатаційної придатності асфальтобетонного покриття автомобільної дороги складає 3 роки.

З метою захисту інтересів держави і громади, а також попередження розтрати додаткових бюджетних асигнувань на повторний ремонт автомобільної дороги, прокуратура заявила до суду три позовні заяви про зобов’язання внести відповідні зміни до зазначених договорів шляхом встановлення гарантійного трирічного терміну виконаних робіт.

Лише після прийняття судом справ до провадження за позовами прокурора замовник робіт та підрядник у добровільному порядку уклали додаткові договори, визначивши гарантії надійності та якості наданих послуг протягом трьох років з моменту підписання відповідногоакту приймання-передачі виконаних підрядних робіт.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 900