Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2021

Ліснику одного з агролісгоспів області повідомлено про підозру за допущення ним службової недбалості. ФОТО

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури тривають слідчі дії у рамках розслідування кримінального провадження за фактами незаконної порубки лісу, зловживання владою або службовим становищем, а також службової недбалості з боку службових осіб одного з агролісогосподарських підприємств на території колишнього Сновського району.

Зокрема 19 липня повідомлено про підозру ліснику вказаного агролісогосподарського підприємства за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Установлено, що лісник агролісгоспу,  внаслідок службової недбалості допустив незаконну порубку дерев на землях підприємства невстановленими слідством особами. Ці дії заподіяли шкоду державним інтересам на суму понад 265 тис грн.

Як повідомлялося раніше, обласною прокуратурою в рамках розслідування цього кримінального провадження вже направлено до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох посадових осіб вказаного підприємства. Неналежне виконання ними службових обов’язків заподіяло шкоду державним інтересам  у розмірі 1,9 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1017