Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2021

500 тис. грн збитків від шкідливих викидів в атмосферу. Повідомлено про підозру начальнику відділу Держекоінспекції на Чернігівщині

   

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру за фактом зловживання владою та службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) начальнику одного із відділів Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець вніс недостовірні дані до розрахунку шкоди, завданої понаднормовими викидами в атмосферне повітря одного з промислових підприємств міста Чернігова.
Згідно з даними судової експертизи такими діями завдано збитків на суму понад 500 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводять слідчі Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві. Процесуальне керівництво здійснють прокурори Чернігівської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1140