Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2021

Прокуратура повернула незаконно приватизовану будівлю теплопункту у власність громади Ніжина

  

Господарським судом Чернігівської області повністю задоволено позов Чернігівської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України та Державної служби геології та надр України про визнання незаконним та скасування в частині рішення органу місцевого самоврядування (виконавчого комітету Ніжинської міської ради), яким за Приватним акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Надра України» оформлено право приватної власності на об’єкт нерухомого майна - будівлю теплового пункту у м. Ніжин.

Суд також визнав недійсним свідоцтво про право власності на нерухоме майно та припинив право приватної власності на будівлю.

Підставою для звернення прокурора до суду стало те, що указане нерухоме майно обліковується у Єдиному реєстрі об’єктів державної власності, згідно з вимогами законодавства та Статуту НАК «Надра України» не підлягає приватизації та не може перебувати у приватній власності.

При цьому держава в особі Держгеонадра України не приймала рішення про зміну його правового режиму. Фонд державного майна України погодження на відчуження об’єкта не надавав.

Суд погодився із доводами та правовими обґрунтуваннями прокурора, урахував позицію відповідачів, які фактично визнали обґрунтованість позовних вимог.

Після вступу рішення у законну силу будівля теплопункту повернеться у державну власність, одночасно будуть усунуті перешкоди для  ефективного управління та розпорядження обєктом уповноваженими державними органами – позивачами у справі.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1335