Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2021

Учасникам організованого злочинного угрупування, яке займалося незаконними порубками лісу, повідомлено про підозру. ФОТО

   

Чернігівською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 246, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України (вчинення організованою групою незаконної порубки лісу, перевезення та збут незаконно зрубаних дерев).

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець Новгород-Сіверського району з корисливих мотивів у 2021 році створив та очолив організовану  злочинну групу, залучивши до неї трьох своїх знайомих, для здійснення незаконної порубки дерев у лісах Чернігівської області з подальшим збутом її на деревообробні підприємства.

Усього за час досудового розслідування задокументовано вчинення 3 фактів незаконної порубки лісу, загальна сума нарахованих збитків становить понад 250 тисяч гривень.

Наразі перевіряється причетність групи до вчинення аналогічних злочинів, а також встановлюються особи, які сприяли кримінальній діяльності «чорних лісорубів».

Загалом у ході обшуків у зловмисників вилучено техніку, автомобілі, майже 200 колод сосни різної довжини та діаметру, та інші докази, які свідчать про злочинну діяльність.

Сьогодні чотирьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 246, ч. 3 ст. 28    ч. 4 ст. 246 КК України.

На даний час вирішується питання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури


 

кількість переглядів: 1057