Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2021

В Чернігові відбулась оперативна нарада керівництва Офісу Генпрокурора з очільниками обласних прокуратур щодо протидії злочинам проти довкілля (ФОТО)

Під головуванням першого заступника Генерального прокурора Романа Говди у Чернігівській окружній прокуратурі відбулася оперативна нарада з керівниками Кіровоградської, Полтавської, Сумської, Черкаської  та Чернігівської обласних прокуратур.
Учасники наради обговорили пріоритетний в діяльності органів прокуратури напрям роботи з викриття кримінальних правопорушень проти довкілля, який цьогоріч вдалося активізувати, в тому числі, завдяки створенню Спеціалізованої екологічної прокуратури. Також заслухали звіти керівників обласних прокуратур про роботу в першому півріччі.
Зокрема, керівників обласних прокуратур орієнтували на спрямування додаткових зусиль для протидії фактам порушення правил надрокористування.
«Україна належить до провідних мінерально-сировинних держав світу, маючи в своїх надрах 5 % мінерально-сировинного потенціалу планети Земля. Тому посиленої уваги прокурорів потребують факти порушення, як при отриманні прав на надра, так і під час їх використання. Природніх багатств, які слід захищати від неправомірних посягань в Україні більш ніж достатньо, тому вимагаємо від прокурорів на місцях зосередитись на боротьбі з правопорушеннями, що завдають шкоди природі та впливають на стан екології», - зазначив Роман Говда.
Також потребує додаткових зусиль протидія порушенням у сфері охорони лісових ресурсів та об’єктів природно-заповідного фонду, значні площі яких безпідставно передаються у приватну власність. Посилення активності потрібне і в сфері боротьби із забрудненням атмосфери.
«Ми ставимо завдання не лише організувати належний нагляд за станом досудового розслідування, а й ефективно застосовувати представницькі повноваження на захист інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища», - акцентував перший заступник Генерального прокурора.
Також ключовим орієнтиром і надалі залишається ефективна протидія злочинності у сфері земельних правовідносин, насамперед її організованим формам та корупційним проявам.

кількість переглядів: 1157