Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2021

Двоє патрульних поліцейських постануть перед судом за отримання неправомірної вигоди

   

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури, слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, скеровано до суду обвинувальний акт по обвинуваченню двох поліцейських батальйону Управління патрульної поліції в Чернігівській області за фактом одержання неправомірної вигоди та заподіяння працівнику правоохоронного органу тілесних ушкоджень  (ч. 3 ст. 368 КК України та ч.2 ст. 345 КК України).

Нагадаємо,  що у травні поточного року старший лейтенант та капрал були затримані під час одержанння неправомірної вигоди за не складання протоколу про порушення правил дорожнього руху мешканцем м. Чернігова. При них вилучено 12 тис. грн.

Розслідуванням установлено, що вказані поліцейські налагодили механізм вимагання та отримання неправомірної вигоди від мешканців міста за не притягнення їх   до адміністративної відповідальності нібито за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 836