Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2021

За втручання прокуратури державі повернуто понад 30 незаконно відчужених будинків бази відпочинку на березі Десни

  

Північним апеляційним господарським судом залишено без задоволення апеляційну скаргу суб’єкта господарювання на рішення Господарського суду Чернігівської області від 09.12.2020, яким задоволено позов Ніжинської місцевої прокуратури про визнання права власності на майно та його витребування на користь держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України.

У державну власність повернуто понад 30 будівель бази відпочинку загальною площею 709 кв.м., розташованих у лісовому масиві на березі р. Десна на території колишнього Козелецького району. Декілька років тому право приватної власності на ці будинки було зареєстровано на підставі сфальсифікованих правовстановлюючих документів. У подальшому нерухомість, з метою створення перешкод для повернення у державну власність, протягом короткого періоду часу декілька разів відчужувалася.

Згідно з вимогами ч. 2 ст. 241 Господарського процесуального кодексу України після перегляду судового рішення судом апеляційної інстанції, воно набуває законної сили та стає обов’язковим для виконання.

Слід зазначити, що за фактом незаконного заволодіння державним майном триває досудове розслідування у кримінальному  провадженні, розпочатому за ч. 4 ст. 191 КК України. Наразі проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення та документування фактичних обставин злочину та винних у його скоєнні осіб.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 978