Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2021

На Чернігівщині викрито групу міжнародних інтернет-шахраїв. ФОТО

  

 

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури в    м. Чернігів та м. Городня викрито групу шахраїв, які вчиняли злочинні  дії із застосування сучасної комп'ютерної техніки та засобів зв'язку. Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство).

Досудовим розслідуванням установлено, що особи, видаючи себе за представників служби безпеки банку, отримували персональні дані власників банківських карт,  після чого заволодівали коштами  потерпілих. Крім того,  зловмисники займалися незаконним поширенням баз персональних даних клієнтів банківських та інших установ.

Шахрайські дії вони здійснювали  як за кордоном, так і в Україні.

На даний час процесуальними прокурорами за підтримки відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області Київського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України проведено обшуки та інші необхідні слідчі дії для встановлення усіх обставин скоєння злочину, причетних осіб та потерпілих.
Під час проведених санкціонованих обшуків вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, десятки SIM-карток вітчизняних і закордонних мобільних операторів різних країн та банківських карт.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру за вказаними фактом шахрайства кільком мешканцям області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2656