Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2021

Керівник Чернігівської обласної прокуратури та представники Офісу Омбудсмана обговорили питання співпраці у сфері дотримання прав людини. ФОТО

   

Сьогодні, 4 серпня, з метою реалізації в Чернігівській області Меморандуму про співпрацю, укладеного між Уповноваженим Омбудсманом  та Офісом Генерального прокурора, в Чернігівській обласній прокуратурі відбулася робоча зустріч прокурорів з представниками Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Зустріч проходила за участі керівника обласної прокуратури Сергія Василини, представника Уповноваженого ВРУ з прав людини в північних областях Вікторії Пєхової та регіонального представника Уповноваженого ВРУ з прав людини в області Ірини Жмаки.

Під час заходу Вікторія Пєхова презентувала щорічну доповідь  Уповноваженого ВРУ з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2020 рік.

Окрім того, на зустрічі обговорили проблеми екології (порубка лісів, порушення, які мають місце в рекреаційних зонах), обмінялися досвідом за результатами проведення особистого прийому у місцях несвободи та здійснення моніторингових візитів з метою захисту прав ув’язнених.

Окремо зупинилися на проблемах ромської громади в області, відсутності в них паспортів та житла, невідвідування дітьми школи.

Також акцентовано увагу на відсутності в Чернігівській області центру для надання допомоги постраждалим від сімейного насильства.

Підводячи підсумки зустрічі, Сергій Василина наголосив на необхідності оперативного обміну інформацією, зокрема задля вжиття заходів прокурорського реагування. Засвідчив готовність до подальшої співпраці та проведення ще низки зустрічей задля вирішення проблемних питань та захисту прав людини у Чернігівській області.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 962