Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2021

За заклики щодо посягання на територіальну цілісність України мешканця Чернігова засуджено до 3 років позбавлення волі

  

Вироком Чернігівського апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу прокурора і засуджено до 3 років позбавлення волі чернігівця, який поширював у соціальних мережах публікації із закликами щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

У квітні 2021 року Деснянський районний суд м. Чернігова визнав винуватим 49-річного мешканця Чернігова, уродженця Алтайського краю Російської Федерації за ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Йому було призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік без конфіскації майна.

Судом установлено, що громадянин у 2019 році створив у соціальній мережі “Одноклассники” групу “За державность Руси”, у якій неодноразово публікував матеріали на підтримку окупації Росією Криму та частини Донбасу та закликав до проведення референдуму за створення єдиної держави у складі України, Білорусі та Росії за зразком незаконних референдумів у Криму та на Донбасі у 2014 році.

Чернігівська обласна прокуратура, не погодившись із призначеним покаранням, зважаючи на те, що у 2018 році обвинувачений вже притягувався до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), подала апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, яка і була задоволена.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 980