Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2021

Прокуратура упередила вилучення з комунальної власності будинку і гуртожитку в Чернігові

  

Північний апеляційний господарський суд підтримав позицію Чернігівської обласної прокуратури і своєю постановою відхилив апеляційну скаргу приватного підприємства на рішення Господарського суду Чернігівської області.

Вказаним рішенням Господарський суд, урахувавши докази надані прокуратурою, відмовив у задоволенні позову суб’єкта господарювання до виконавчого комітету Чернігівської міської ради про визнання недійсним рішення виконкому, прийнятого ще у 2006 році, в частині затвердження акту приймання-передачі до комунальної власності будинку на просп. Перемоги, 21 та гуртожитку на вул. Смирнова, 34 (загальна площа понад 1200 кв. м) у  Чернігові.

Таким чином за активної участі прокурорів у судовому процесі упереджено вибуття вказаних будинків з комунальної власності міста, що суперечило б інтересам територіальної громади  Чернігова та вимогам Законів України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності», «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», «Про приватизацію державного житлового фонду».

Крім того повернення у приватну власність вказаних будинків могло негативно вплинути на реалізацію житлових прав їх мешканців, зокрема права на приватизацію житлових приміщень.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 832