Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2021

3 роки 6 місяців позбавлення волі – набув чинності вирок за напад на правоохоронця

   

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду залишила в силі вирок одного з районних судів м. Чернігова, яким 35-річного жителя м. Чернігова засуджено за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівнику правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків). 

У судовому засіданні підтверджено, що обвинувачений у липні 2020 року в м. Чернігові у денний час у стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи у одному з під’їздів багатоквартирного будинку, порушував громадський спокій та порядок, стукав у двері громадян, а по приїзду викликаного мешканцями будинку дільничного інспектора поліції завдав останньому удари кулаками в голову, чим завдав легкі тілесні ушкодження.
 Під час апеляційного розгляду прокурором доведено, що тілесні ушкодження потерпілому були завдані саме умисно, а не випадково, як на те вказував обвинувачений, а також те, що працівник поліції знаходився при виконанні своїх службових обов’язків, будучи у відповідному форменому одязі, що також заперечувалося обвинуваченим.

Апеляційний суд погодився з вироком, зокрема що з огляду на ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу винного, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, у тому числі за скоєння аналогічного злочину, на шлях виправлення не став і знову вчинив кримінальне правопорушення, винний заслуговує на реальне покарання у виді 3 років  6 місяців позбавлення волі, які йому визначив суд першої інстанції.

Вирок місцевого суду набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 814