Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2021

Незаконне заволодіння 140 га державної землі на Чернігівщині – на шахрайстві викрито мешканців м. Дніпро та м. Черкаси. ФОТО

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури  викрито на шахрайстві чотирьох мешканців м. Дніпро та м. Черкаси  (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, четверо осіб упродовж березня та квітня 2020 року зібрали у декількох десятків мешканців Чернігівської області документи, необхідні для отримання у власність земельних ділянок. Після оформлення  права власності на землю, учасники групи отримували  можливість повністю розпоряджатися вказаними ділянками. Таким чином на Чернігівщині зловмисники шахрайським шляхом заволоділи 140 га землі державної власності загальною вартістю 1 млн 400 тис. грн.

В ході розслідування кримінального провадження прокурори Чернігівської обласної прокуратури 10 серпня спільно зі співробітниками Служби безпеки України провели обшуки у м. Дніпро, а напередодні співробітники ГУНП спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Чернігівській області обшукали помешкання  осіб, причетних до скоєння правопорушення, в м. Черкаси.

На сьогодні чотирьом особам повідомлено підозру за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Також у судовому порядку приймається рішення про обрання запобіжного заходу.

Розслідування триває. Проводяться необхідні слідчі дії, під час яких встановлюється коло осіб, причетних до земельної оборудки як на Чернігівщині, так і в інших регіонах України.

Нагадуємо, відповідно до ст. 1 Земельного кодексу України земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1019