Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2021

Ювенальні прокурори повернули до бюджету Чернігівського району понад 160 тис. грн, безпідставно сплачених постачальнику за природний газ

   

Верховним Судом підтверджено правомірність позиції ювенальних прокурорів про стягнення з одного із суб`єктів господарювання коштів, сплачених внаслідок укладення додаткових угод до договору на постачання природного газу закладам освіти Чернігівського району.

Зокрема, ювенальним прокурором в судовому порядку доведено нікчемність укладених додаткових угод до договору на постачання природного газу, якими було збільшено ціну на природний газ, та необхідність стягнення з товариства – постачальника понад 160 тисяч гривень, безпідставно сплачених на його користь. Підставою для звернення до суду стало виявлення Чернігівською місцевою прокуратурою порушень законодавства про публічні закупівлі, яке полягало в укладенні сторонами додаткових угод до договору на постачання газового палива, якими збільшено вартість предмету закупівлі більше, ніж на 10 відсотків у порушення вимог чинного законодавства.

Зважаючи на викладене, ювенальний прокурор наполягав на стягненні на користь Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Чернігівської райдержадміністрації коштів, отриманих товариством внаслідок укладення нікчемних угод.

Наразі кошти, стягнуті за рішенням суду, надійшли до місцевого бюджету.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 886