Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2021

Апеляційний суд посилив покарання мешканцю м. Прилуки, який з дружиною пограбував прилучанку

      

Вироком Чернігівського апеляційного суду від 17.08.2021 задоволено апеляційну скаргу прокурора, подану на вирок Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 16.04.2021 відносно мешканця м. Прилук, який обвинувачувався у відкритому заволодінні майна (грабежі) вчиненому за попередньою змовою групою осіб поєднаного з насильством до потерпілої.

Судами обох інстанцій встановлено, що обвинувачений зі своєю дружиною у денний час у м. Прилуки біля ломбарду вчинили грабіж відносно місцевої мешканки, застосувавши до неї насильство, яке не є небезпечним. Потерпілій були спричинені легкі тілесні ушкодження, а також завдано матеріальну шкоду у розмірі 10 650 грн.
Суд погодився з доводами прокурора, що покарання, призначене місцевим судом у виді 4 років позбавлення волі, від відбування якого обвинуваченого звільнено з іспитовим строком, не відповідає тяжкості вчиненого злочину, наслідкам, що настали, та поведінці обвинуваченого.

Зокрема, будучи підсудним у цьому провадженні, чоловік вчинив ще один тяжкий злочин (ч. 3 ст. 185 КК України) також за попередньою змовою групою осіб, але у Запорізькій області.

З урахуванням обставин, вчинення злочину, даних, що характеризують особу обвинуваченого, обставин, які пом’якшують та обтяжують покарання, апеляційний суд засудив чоловіка за ч. 2 ст. 186 КК України до покарання у виді 4 років позбавлення волі.
Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1076