Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2021

За отримання неправомірної вигоди судитимуть державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області

  

Чернігівською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно одного із державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області за  фактом отримання неправомірної вигоди (ст. 368 КК України).

У ході досудового слідства, яке проводилося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернігові) територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури, установлено, що у липні поточного року службовець Державної екологічної інспекції одержав неправомірну вигоду від керівника одного із сільськогосподарських  підприємств Чернігівського району за лояльне ставлення під час проведення перевірки та подальше невтручання у господарську діяльність.

44-річного посадовця затримано безпосередньо на місці вчинення кримінального правопорушення. Під час проведення невідкладного обшуку слідчим спільно з прокурором у нього виявлено та вилучено 10 000 грн., отриманих як неправомірна вигода.

Судовий розгляд вказаного кримінального провадження здійснюватиметься Козелецьким районним судом Чернігівської області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1124