Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2021

Прокуратура повертає у власність громади гідроспоруди на Коропщині

    

Чернігівський окружний адміністративний суд своїм рішенням задовольнив позов прокурора та визнав протиправною бездіяльність Коропської селищної ради Новгород-Сіверського району при набутті у комунальну власність майна інженерної інфраструктури водних об’єктів -комплексу гідротехнічних споруд на ставку-русловому «ГЕС» на території    с. Карильське , який включає, окрім іншого, шахтний водоскид та 900- метрову ґрунтову греблю.

Подачі позову передувало вивчення стану додержання законодавства при збереженні та використанні гідротехнічних споруд, у т.ч. водосховищ.
Суспільний інтерес у належному оформленні права комунальної власності на такі об’єкти зумовлений необхідністю забезпечення належного регулювання водокористування через наявну систему інженерних об’єктів, які після ліквідації колишніх сільськогосподарських та рибогосподарських підприємств залишилися безхазяйними, відтак зазнають руйнування, втрачають здатність здійснювати свої функції. Наведене негативно впливає на стан водних ресурсів та прилеглих земельних ділянок.

З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з водним фактором, прокуратура звернулася до суду з позовом, в якому вимагала визнати протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування та зобов’язати його вчинити дії щодо набуття у комунальну власність майна інженерної інфраструктури водного об’єкту: земляної греблі, водоскидної споруди, та інших гідроспоруд, що входять до меліоративної системи.

Надавши належну оцінку доводам сторін, Чернігівським окружним адміністративним судом позов прокурора задоволено у повному обсязі.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1031