Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2021

Прокуратура в судовому порядку змушує лісогосподарське підприємство відшкодувати 109 тис. грн шкоди, завданої незаконною порубкою

  


Чернігівська обласна прокуратура звернулася з позовом до суду в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, Бобровицької міської ради до лісогосподарського підприємства про відшкодування шкоди, завданої незаконною порубкою, в сумі 109,5 тис.грн.

Подання прокуратурою даної позовної заяви обумовлено необхідністю захисту порушених інтересів держави у сфері охорони та захисту лісів, які є основним національним багатством та перебувають під особливою охороною держави.

Встановлено, що наприкінці 2019 року на території лісокористувача було виявлено самовільну порубку дерев породи дуб. За наслідками виявленої незаконної порубки  Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області  здійснено розрахунок розміру шкоди, заподіяної лісу внаслідок незаконного вирубування дерев, загальна сума якої склала 109 тис. грн.

Реагуючи на виявлені порушення, враховуючи факт не встановлення лісопорушників та не забезпечення виконання лісокористувачем своїх обов’язків по збереженю лісу, захищаючи інтереси держави прокурором подано позов до суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1163